Mooiste treinreizen Noorwegen

De Bergensbanen

De Bergensbanen is een van de meest populaire treinroutes van Noorwegen en wordt beschouwd als een van de mooiste treinroutes van Europa. Deze treinreis neemt je mee van Oslo naar Bergen en voert je door de bergen van Noorwegen, langs gletsjers en meren en door schilderachtige dorpjes. Onderweg passeer je de Hardangervidda, een uitgestrekt hoogvlaktegebied dat bekend staat om zijn ongerepte en wilde natuur. De treinreis van Oslo naar Bergen duurt ongeveer zeven uur.

De Raumabanen

De Raumabanen is een andere prachtige treinroute in Noorwegen die de steden Dombås en Åndalsnes verbindt. Deze treinreis voert je door de Romsdalen-vallei, een van de mooiste valleien van Noorwegen, en biedt uitzicht op majestueuze bergen, fjorden en watervallen. Onderweg passeer je de beroemde Trollstigen, een kronkelige weg met elf haarspeldbochten die naar de top van een berg leidt. De treinreis van Dombås naar Åndalsnes duurt ongeveer 1,5 uur.

De Nordlandbanen

De Nordlandbanen is de langste treinroute van Noorwegen en strekt zich uit over 729 kilometer tussen Trondheim en Bodø. Deze treinreis voert je langs de kustlijn van Noorwegen, door glooiende heuvels en langs kristalheldere meren. Onderweg passeer je de poolcirkel, het punt waar de zon niet ondergaat in de zomer en niet opkomt in de winter.

De Flåmsbana

De Flåmsbana is een korte maar spectaculaire treinreis die begint in het dorpje Flåm en eindigt in Myrdal. Deze treinreis voert je door de Aurlandsfjord en biedt uitzicht op watervallen, bergen en fjorden. Onderweg passeer je de Kjosfossen-waterval, waar de trein stopt en je kunt genieten van een korte wandeling naar de voet van de waterval. 

De Dovre-spoorweg

De Dovre-spoorweg brengt je van Oslo naar Trondheim en biedt een ongelooflijke reis langs de Noorse hoogvlakte en de bergen. Onderweg kom je langs de hoogste berg van Noorwegen, de Galdhøpiggen, en passeer je Nationaal Park Dovrefjell, waar je mogelijk elanden, rendieren en muskusossen kunt zien. Deze reis is ook populair vanwege de kans om tijdens de wintermaanden het noorderlicht te zien.

Treinreizen Noorwegen

Een treinreis door Noorwegen plannen kan een geweldige manier zijn om het prachtige landschap van het land te verkennen. Houd er rekening mee dat de trein in Noorwegen minder frequent rijdt dan in veel andere landen in Europa. Je kunt veel treintickets boeken via de website van de Vy. Ook de website Entur kan nuttige informatie verschaffen.

Wil je liever niets zelf regelen? Dan kun je een pakketreis boeken. Verschillende aanbieders hebben treinreizen naar Noorwegen, waarbij alle tickets en hotels inbegrepen zijn. Reizen met de trein door Noorwegen is een onvergetelijke ervaring. Het biedt je de mogelijkheid om te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van het land, van de majestueuze bergen en fjorden tot de serene bossen en meren. Of je nu kiest voor de Bergensbanen, de Raumabanen, de Nordlandbanen, de Flåmsbana of de Dovre-spoorweg, je bent verzekerd van een reis die je nog lang zal bijblijven.